Härnösand 18-20/10

Fredag 18 oktober kl 19.00 Härnösands Domkyrka. Entré 100 kr

Kammarmusiksalong – Från Wien till Paris

I festivalens öppningskonsert får vi njuta av några av kammarmusikhistoriens riktiga klassiker. Vi bjuder bland annat på Mozarts pianokvartett i g moll. Den brukar anses vara den första riktigt stora pianokvartetten samt ett av få verk Mozart komponerade i moll. På programmet står också César Francks älskade violinsonat, här spelad av cellisten Josef Allin.  Konserten innehåller en kortare paus där det bjuds på förfriskningar.
Violin -Isabelle Bania violin
Viola- Viktor Olaus Nygård
Cello – Josef Allin
Piano – Peter friis Johansson.
.
Lördag 19 oktober 13.30 Sambiblioteket Fri entré

Last Leaf 

Välkomna på en kortare ”efterlunchkonsert” där kammarmusikfestivalens stråkkvartett tolkar skandinavisk folkmusik. Musiken  är försiktigt arrangerad och blandar det bästa av två musikstilar: folkmusikens lekfullhet och improvisation och den klassiska musiken varierande klanger och djup.

Violin 1 – Isabelle Bania
Violin 2 – Pernille Kristiansen
Viola – Viktor Olaus Nygård
Cello – Josef Allin
.
Söndag 20 oktober 13.30 Länsmuseet (sal meddelas senare) 

Kreutzersonaten

Den virtuosa Kreutzersonaten är en av Beethovens mest uppmärksammade kammarmusikverk som påverkat vitt skilda kulturutövare genom tiderna. Stycket påverkade författaren Leo Tolstoy så mycket att han 80 år efter att verket uppförts skrev en roman med samma titel. Här får vi njuta av stycket med några Sveriges mest namnkunniga kammarmusiker.
Violin – Isabelle Bania
Piano – Peter Friis Johansson