Östergarn 28-30 juni

Östergarn kammarmusikfestival äger i år (2019) rum 28-30 juni.

Öppningskonsert – Johann Sebastian och jag

Fredag 28 juni kl 20:00 Östergarns kyrka. Frivilligt bidrag till festivalen.

Under en tidigare Östergarn-festival har vi spelat Johann Sebastian Bachs Goldbergvariationer för stråktrio. Nu har det blivit dags att spela hans fantastiskt vackra sinfonior för samma besättning. Sinfoniorna, eller trestämmiga inventionerna som de också kallas är ursprungligen skrivna för klaver men har senare omarbetats för stråktrio. De skrevs från början som övningar till hans elever och har spelats och älskats sedan dess. På konserten framträder också bygdens egen framtida operastjärna Elin Jakobsson som gjorde succé på kammarmusikfestivalen ifjol.

Familjekonsert – Vart är vi på väg, med pianodoktorn Karin

Lördag 29 juni kl 15:00 Östergarns Bygdegård. Fri entré, kaffe/saft och kaka som serveras efter konserten.

Vi fortsätter med vår uppskattade barnkonsert i Östergarns bygdegård. Det här året har vi glädjen att presentera pianisten Karin Haglund som bland annat spelar barnföreställningar på Kungliga Operan i Stockholm. ”Elefanten har somnat, det börjar snöa och dockan vill bara dansa”.
Följ med Dr Karin och hennes mjuka vänner när de förbereder sin långa resa. Pianomusik av Claude Debussy

Musikgudstjänst

Söndag 30 juni kl 11 Gammelgarns kyrka
Festivalens musiker spelar på gudstjänsten.

Musik i ladan – Wolfang och gladiatorn i Moldavien

Söndag 30 juni kl 20:00 Hembygdsgårdens lada. Vin och snacks i pausen. Frivilligt bidrag till festivalen.

I sommarens mysigaste konsert med det något udda namnet spelar Peter Friis Johansson och Karin Haglund fyrhändigt av Bedrich Smetana. De spelar hans vackra verk Moldau, som från början är ett symfoniskt poem. Vi får även lyssna på Chatjaturjans Adagio ur balleten Spartacus omarbetat för pianotrio. Baletten handlar om slaven Spartacus som gör uppror i Rom. Adagiot har använts i bland annat animationsfilmen Ice Age 2 samt i bröderna Coens film Strebern. Konserten avslutas med Mozarts berömda pianokvartett i g moll. Vi hoppas och tror att ni, trots att konsertens till synes saknar röd tråd, kommer att gå därifrån lyckligare än när ni kom!